SZÓRAKATÉNUSZ JÁTÉKMÚZEUM ÉS MŰHELY

március 23. csütörtök 17.00
„ELINDULTAM GYERGYÓ FELÉ…” – NÉPZENEGYŰJTÉS GYERGYÓBAN
Ezen a rendezvényen egy különleges népdal és népzenegyűjtésből kaphatnak ízelítőt a látoga-tók. Melynek egyik különlegessége maga a zene, hiszen a gyergyói citerazene gyűjtése egye-dülállónak mondható, és különleges azért is, mert a gyűjtést vezető népzenészek, Csüllög Edi-na és Vadas László, gyerek tanítványaikat is belevonták a munkába.
Az esemény legfőbb célja a gyergyói citerás hagyományok és a népi kultúra értékeinek generá-ciókon átívelően éltetése és átörökítése.

Program:
• Csüllög Edina, Vadas László: a gyergyói népzenei gyűjtések tapasztalatai, élményei
• FolKvartett és a Kodály Iskola citera tanszakának növendékeinek koncertje: Gyergyói cite-razene

A programra a belépés ingyenes!

 

március 25. szombat 10.30
A Kolompos együttes koncertje

Az emberek megelégelték a telet, a szabadba vágynak, várják a mindent megújító tavaszt. Naphívogató, esőcsalogató dalokkal igyekeznek siettetni a természet újjászületését. Ezen a tavaszváró koncerten a tavaszköszöntő dalok mellett lesz Gergely-járás, Kiszézés és talán még a huszárok is előbukkannak.

A kezdetben táncházi zenekarként működő, autentikus népzenét játszó Kolompos együttes mára a magyar gyermekek körében egyik legnépszerűbb, a néphagyományokat újszerűen feldolgozó, a közönséget játékba hívó, a felnőtteket is gyakran megnevettető együttesként ismert.

Belépőjegy: 2.000 Ft