OTTHON MOZI

6000 Kecskemét, Kossuth tér 4.

(76) 490 640

 

Hírös Agóra Otthon Mozi

 

Színes, magyar történelmi kalandfilm

R. Lóth Balázs Sz. Berettyán Nándor, Mosolygó Sára, Horváth Lajos Ottó, Koltai-Nagy Balázs

A vetítés után beszélgetés az alkotókkal.

 

Jegyár: 1.350 Ft

Otthon Mozi

 

A Punnany Massif zenekar az elmúlt évtizedben sokakkal megszerettette egyedi recept alapján kikevert hangzásvilágát. Mára a hazai zenei élet egyik meghatározó áramlatává vált ez az eredetileg egzotikusnak számító mixtúra, az élő hangszerekre, zenekarra épülő, magyarul előadott, funk-rockot, népzenét, elektronikát ötvöző hip-pop. A 2016-os évet egyfajta alkotói szabadságnak tudták be a zenekar tagjai, három év után kihoztak egy új lemezt, és visszafordultak a stúdió felé. Befelé. Ennek a folyamatnak a lezárása a kifejezetten hangversenytermekre készült műsor. A jól ismert kedvencek elemeikre szedett, átöltöztetett és újra összerakott változataira, soha nem hallott, látszólag önkéntelenül összeálló új kompozíciókra, a Punnany-hangzás talán eddigi legőszintébb kifejezésére számíthat a közönség.

 

MÜPA10 – JUBILEUMI HÉTVÉGE – Müpa saját produkció

Punnany Massif:

zene, szöveg – Felcser ‘Rendben Man’ Máté

szöveg – Farkas ‘Wolfie’ Roland

DJ – Piszkár ‘R-NoLD’ Bálint

billentyű – Bolbach ‘Deepy’ Gábor

gitár, vokál – Iványi ‘Szevasztok’ Szabolcs

basszusgitár – Heilig Tomi

hegedű – Lipics ‘Prof.Lip.’ Gergő

ének – Meszes ‘Meszi’ Balázs

dob – Czimerman ‘Czimi’ Csaba

trombita – Szekeres ‘Szeki’ Norbert

Közreműködik:

hegedű – Kónyai Flórián

 

Műsoridő: 2 óra

 

A program ingyenes, előzetes regisztrációhoz kötött!

 

OTTHON MOZI

 

Hangzó Helikon 10.0

Palya Bea, Kaláka, Sebő Együttes

A Hírös Agóra és a MÜPA együttműködésének eredményeként a Művészetek Palotájában rögzített nagysikerű koncertek ingyenes vetítése az Otthon Moziban. 

MÜPA10 – JUBILEUMI HÉTVÉGE – Müpa saját produkció

A magyarországi nép- és világzenei mozgalom kibontakozásában rendkívül jelentős szerepet töltött be a népi hangszerekkel kísért „énekelt versek” műfaja. József Attilát énekelve tűnt fel Sebő Ferenc is – mielőtt elévülhetetlen érdemeket szerzett a táncházmozgalom létrejöttében -, a Kaláka Együttes pedig immár bő negyvenöt éve egyet jelent a magyar és az egyetemes költészet remekeinek megzenésítésével. Páratlanul koherens életművében megkerülhetetlen a Helikon és a Gryllus Kiadó közösen indított Hangzó Helikon sorozata, melyben 2004 óta huszonöt album jelent meg. Azt tanúsítva – Gryllus Dániel szavaival – hogy „a költészet és a versolvasás válságáról szóló hiedelmekkel ellentétben a versek iránti fogékonyság nem csökken. A költő, a zeneszerző és az előadó egymásra találása megnyitja az ember szívét és értelmét, felszítja természetes vonzódásunkat a vers, a ritmus és a zene iránt.”
A Művészetek Palotájában számos Hangzó Helikon-album bemutatkozott az elmúlt tíz évben. Ezekből ad ízelítőt Palya Bea, a Kaláka és a Sebő Együttes – többek között Arany János, József Attila, Kányádi Sándor, Kiss Anna, Kosztolányi Dezső, Lázár Ervin, Nagy László és Szabó Lőrinc verseinek előadásával.

Műsoridő: 00:35’

 

 

Szájról szájra 10.0

Bognár Szilvia, Herczku Ágnes, Szalóki Ági

Bognár Szilvia, Herczku Ágnes és Szalóki Ági közös projektje a Szájról szájra, melyet 2008-ban mutattak be a Művészetek Palotájában, miután az lemezen is megjelent. A produkció sikerének okai közül most csak azt a változatosságot emeljük ki, ami a három énekes markánsan eltérő karakteréből adódik, és közben azt az egységet, amelyet egyfelől a közös éneklés, másfelől a jellegzetes zenei kíséret teremt. A magyar világzenei és jazzélet kiválóságainak játékában a népzenei hagyomány mély ismerete, illetve a kísérletező kedv és a többi zenei műfaj iránti nyitottság egyaránt szerepet kapott, lehetőséget biztosítva ahhoz, hogy a hölgyek a rájuk jellemző érzékenységgel, vitalitással és humorral köthessenek csokrot magyar és bolgár dalokból. Kézről kézre, vagy még inkább: szájról szájra adva őket.

MÜPA10 – JUBILEUMI HÉTVÉGE – Müpa saját produkció

 

Közreműködők:

gitár – Juhász Gábor

fúvós hangszerek, gadulka, billentyűs hegedű, buzuki – Nikola Parov

hegedű, ütőgardon – Mester László Pintyő

nagybőgő – Kovács Zoltán

ütőhangszerek – Dés András

Műsoridő: 00:35’

A vetítések ingyenesek, regisztrációs jegy szükséges!