Kodály Zoltán Ének-Zenei Iskola

6000 Kecskemét, Dózsa György út 22.
+36 76 508 821

Kecskeméti Kodály Iskola

 

Palotás Gábor ütőhangszeres művész immáron negyedik sorozatát állítja össze magyar szerzők darabjaiból. A sorozatok korábbi és jelenlegi célja az ütőhangszerek, az ütőhangszeres irodalom, azon belül is a magyar művek népszerűsítése.

A „Vibes & Wires” középpontjában a vibrafon és a kisdob áll. E különleges világba Iván Sára, Baráth Bálint, Horváth Balázs, Magda Dávid és Solti Árpád zeneszerzők újonnan megkomponált vibrafon művei mellett Palotás Gábor hattételes kisdobműve enged majd betekintést.

Támogatók, szponzorok: Kecskeméti Kodály Iskola, Sabian, Innovative Percussion

Kodály Iskola – Nemesszeghy terem

 

Emlékhangverseny Kocsár Miklós 90. Születésnapja Tiszteletére

 

Műsor:

Kocsár Miklós-Csanádi Imre: Gyermekkarok

Miraculum gyermekkar, vezényel: Durányik László

 

Kocsár Miklós: Három noktürn

zongorán előadja: Madarász Éva

 

Kocsár Miklós: I. fúvósötös

előadja a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar fúvós ötöse

Dratsay Ákos-fuvola

Földes Mónika-oboa

Mészáros Orsolya-klarinét

Somogyi Zoltán-fagott

Palatinus Ferenc-kürt

 

Kocsár Miklós: Májusi kétségbeesés /Kányádi Sándor verse/

                            Suhanj szerelem /James Joyce verse/

Kecskeméti Énekes Kör

 

Zongorán közreműködik: Lestákné Valasek Szilvia

 

Magnificat

 

Orgonán közreműködik: Révész László

 

Vezényel: Erdei Péter

 

Ezzel a hangversennyel Kocsár Miklós Kossuth- és Erkel- díjas zeneszerző, a nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia egykori rendes tagja emléke előtt tisztelegnek Kecskemét város zeneművészei.

A világhírű zeneszerző életében gyakran megfordult városunkban, születésének kerek évfordulóiról legtöbbször Kecskemét is megemlékezett.

Kocsár Miklós életműve rendkívül gazdag. Kórusműveit, melyek a kodályi hagyományra építve találtak új utakat, a hazai kórusok mellett számtalan országban éneklik Japántól az Egyesült Államokig, művei jelen vanak a legrangosabb versenyeken, fesztiválokon. Szövegválasztásában ott van szinte az egész 20. század magyar költszete, de sokat írt latin egyházi szövegekre is. Fúvós hangszerekre írott művei egész korán felkeltették a szakma érdeklődését itthon és külföldön. Városunk előadóművészeivel is szoros kapcsolatot ápolt. Dratsay Ákos- Berényi Bea részére fuvoladarabokat, a Kodály iskola kórusai  és az egykori Pedagógus Énekkar részére kórusműveket írt.  A mai est műsorával adózni szeretnénk a 20-21. század egyik legnagyszerűbb magyar zeneszerzője emlékének.

 

Támogatóink: Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő