HÍRÖS VÁROS TURISZTIKAI KÖZPONT

március 19., szombat
Világzenei Együttlét
Idén 13. alkalommal kerülnek közelebb egymáshoz a korok, földrészek, emberek a világzene által Kecskeméten. A Világzenei Együttléten a fantasztikus Herczku Ági és Nikola Parov Quartet koncertje előtt családi programot kínálunk: nemcsak a gyerekek ismerhetik meg az egzotikus hangszereket hanem a felnőttek is bekapcsolódhatnak a közös zenélésbe és szárnyalhat a képzelet a hangok szárnyán a volt Városi Mozi otthonossá varázsolt előcsarnokában.
18:00 Hangszeres játszóház nemcsak gyerekeknek – interaktív hangszerbemutató minden korosztálynak. Előadó: Szilágyi Áron
19:00 Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet
Ha világzenéről, illetve a folklórról van szó, Herczku Ágnes és Nikola Parov megkerülhetetlen személyiségei a műfajnak.
Az eMeRton, Fonogram, Kodály- és Bartók díjjal kitüntetett zenészek hazánk egyik legismertebb előadói. Herczku Ági népi énekből táplálkozó, de műfajokon átívelő varázslatos hangja sodró, virtuóz, mégis felemelő zenei környezetben hallható.
A zenekar koncertjein a magyar és kelet-európai hagyományos népzene a zeneileg tágabb érdeklődésű közönség számára is hozzáférhetővé válik, korszerű zenei gondolkodásuknak és a multi-instrumentalista Nikola gazdag hangszereléseinek köszönhetően.


A zenekar tagjai:
Herczku Ágnes – ének
Nikola Parov – hegedű, nyckelharpa, gitár és még számtalan más hangszer
Pálházi Bence – hegedű
Herédi Zsombor – harmonika
Szervező: Eurokult Egyesület, társszervező: Leskowsky Hangszergyűjtemény
Weboldal: http://vilagzene.eurokult.hu
Belépőjegy: gyerek: 500 Ft (18 éves korig), felnőtt: 2000 Ft