ELŐADÁS

2022. március 15., 19 óra JÁNOS VITÉZ

Hírös Agóra Kulturális Központ

Élőzenés táncköltemény

A 2021. esztendő egyik legkülönlegesebb darabjával, egy élőzenés tánckölteménnyel készült a Varidance és a Bartók Táncszínház társulata: az együttes Petőfi Sándor, 1844 novemberében pár hét alatt papírra vetett művét, a János Vitézt vitte színpadra. Az 1904-es, Kacsóh Pongrác által megzenésített darab hangszerelését Szirtes Edina „Mókus” alkotta meg és a kultikus „Ferenczi György 1-ső Pesti Rackák” zenekarának tagjaival kiegészülve adják elő.

Rendező koreográfus: Vári Bertalan

Belépőjegy: 5490 Ft, Kecskemét Kártyával: 5000 Ft

2022. március 20. 18 óra Az Alföld - "Itt születtem én..." A Kecskemét Táncegyüttes új műsora

Hírös Agóra Kulturális Központ

Ami a magyarság úgynevezett igazi értékeit megőrizte, hordozta és azt áthagyományozta az a parasztság és a falu volt. Műsorunkban a betekintést kaphatnak az Alföldön élő “nemzet napszámosa”-inak, a törvényen kívülieinek, polgárjainak, betelepült népcsortjainak kultúrájába, értékteremtő és megőrző világába Bodrogköztől-Mezőföldig, Felső-Kiskunságtól-Vajdaságig. Bemutatásra kerül az állandó “Úri muri”parasztság kontra porlgárság témája és a betyárok, pásztorok világa.
Műsorunkat Petőfi Sándor – Az Alföld című verse ihlette, mely a magyarság otthonának és a szabadságának jelképe. Ezt a színes világot mutatja be az együttes új műsora.

Dramaturg: Tóth Kata
Rendező asszisztens: Lukács László, Böde-Harkai Csilla
Rendező: Böde István
Zenél: Inoka Győző és barátai.

Belépőjegy: 5490 Ft, Kecskemét Kártyával: 5000 Ft