CIRÓKA BÁBSZÍNHÁZ

március 13 – március 27.
Ciróka Bábszínház

március 13., vasárnap 10.30
JANCSI ÉS JULISKA ÉDES ÁLMA
A KL Színház vendégelőadása
A Grimm testvérek meséjéből mai családi történet kerekedik: nem a szegénység miatt teszik ki a gyerekeket az erdőbe, hanem maguk kódorognak el egy családi perpatvar után, ami azért tör ki, mert mindenki a vacsorát követeli, de a háztartással egyedül bajlódó anyukának senki sem segít. Sőt, a gyerekek a frissen kitakarított lakást villámgyorsan romhalmazzá játsszák, miközben folyamatosan egymást adjusztálják. Majd – álmukban legalábbis – meglépnek a szülők munkára nevelési kísérlete elő, így kerülnek az erdőbe. A rivalizálás helyett a testvéri összekapaszkodás menti meg őket, hiszen Jancsi és Juliska csak közös erővel menekülhetnek meg a boszorkány házából, a játék végére pedig talán lustaságukat is levetkőzik…
A családi előadást 4 éves kortól ajánljuk.
Belépőjegy ára: 1200 Ft

 

március 15. kedd 13.00
ITT AZ IDŐ!
Véradás a Budai utca 15-ben
A véradó és partnere vendégünk egy pohár vörösborra és a 17 órakor kezdődő ünnepi előadásunkra.
A véradáshoz előzetes regisztráció szükséges.

 

március 15., kedd 17.00
Ünnepi előadás
JÁNOS VITÉZ
tiszta mese
Kukorica Jancsi, az árva juhászbojtár nagy kalandokba keveredik, miután szétszéled a nyája, és el kell hagyja szerelmét, Iluskát. Útja során találkozik zsiványokkal és katonákkal, megmenti a francia király lányát és Kukorica Jancsiból János vitézzé válik. Minden adott egy boldog befejezéshez, de János vitéz hazatérte keserű pohár: elveszíti azt, aki a legjobban hiányzott neki, Iluskát. Álmában óriásokkal és boszorkányokkal küzd meg, hogy eljusson Tündérországba, ahol újra találkozhat vele. Ébredéskor leszakít egy árva rózsaszálat, hogy mellére tűzze, de szívében sosem halványul el Tündérország fénye.
Mese a hősiességről és az útkeresésről, a szerelemről és annak elvesztéséről, a szeretetről, ami a sokadik mosás után sem fakul ki.Az előadást 10 éves kortól ajánljuk.
Belépőjegy ára: 1200 Ft

 

március 17. csütörtök 19 óra
Pestiek a Budai utczában felnőtt sorozat
ALAINE – IDEJE A MEGHALÁSNAK
A KL Színház vendégelőadása
Egy huszonéves színésznő és egy nyolcvanéves báb. Ketten, mégis egyedül – egyedül, mégis ketten. Ötvenpercnyi megrázóan egyszerű közlés az elkerülhetetlenről. Mert mindennek rendelt ideje van. A meghalásnak is. Az idén száz éve született Polcz Alaine szövegei, Karády Katalin dalai, valamint egy különleges művészi forma a drámai színház, a táncművészet és a bábos műfaj határán, Markó-Valentyik Anna szólóelőadásában.
Az előadást 14 éves kortól ajánljuk.
Belépőjegy ára: 2500 Ft, elővételben 2000 Ft

 

március 20., vasárnap 9.30 és 11.00
RÓKUS MÓKUS
Csöppségek színháza, avagy totyogásra fel!
A szegedi Kövér Béla Bábszínház vendégelőadása
Él Szegeden egy mókus. Huncut, fürge, bujkálós. Kalandozni, énekelni, érzelmeket kifejezni nem rest.
Makkos mókus fönn a fán.
Mi a bajod kiskomám?
Hej, egyedem, begyedem,
tanakodom mit egyem.
Heje-huja lombos ág,
bekapom a mandulát.
Neki esem sebesen,
sej, egyedem, begyedem.
Az előadás főszereplője, Rókus Mókus a hat alapérzelem -öröm, szomorúság, félelem, harag, meglepődés, undor- mentén kalandozik, éli mindennapjait, míg meg nem találja a Rókusi Víztornyot, ahova nagy boldogan beköltözik. Az előadás 25 perc, melyet 20 perc szabad játék követ.
A családi előadást 1 éves kortól ajánljuk.
Belépőjegy ára: 1200 Ft

 

március 20., vasárnap 10.30
A HÁROMÁGÚ TÖLGYFA TÜNDÉRE
Fabók Mancsi Bábszínháza
Sűrű erdő közepében gazból gyütt boszorkány őriz ódon tölgyfába zárott három tündérleányt. Mesénk arról beszél, hogy éretlenke, de jó lelkületű királyi fiú mint szabadítja meg ezeket, mint veszejt el közülük kettőt, s mint szeret meg egyet halálosan. De kettejük boldogságára várni kell türelmesen: hiszen a gazból gyütt boszorkányt sem kell félteni! Ámító fondorlatossággal széjjel szakítja az egymásnak teremtetteket, a tündérleányt több ízben elveszejti, s haj, mi kegyetlenségeket nem mível! De, hogy a szép, szelíd, tartózkodó, s kezdetekben erőtlen tündérleány mint kap erőre, s az éretlenke királyi fiúból mint válik igaz, nyitott szemekkel élő királyi személy, s hogy kettejük fényes szerelme legyőzi-e a sötét fondorlatokat, azt csak azok láthatják, kik megtekintik előadásunkat.
A családi előadást 5 éves kortól ajánljuk.
Belépőjegy ára: 1200 Ft.

 

március 21. hétfő 19.00
BÁBSZÍNHÁZI VILÁGNAP
A FEKETE KAKAS
Fabók Mancsi Bábszínháza
A Mikszáth Kálmán azonos című elbeszélése alapján színpadra állított produkciót Fabók Mariann előadásában láthatja közönségünk. A lélekemelő történetet olyan hitelesen meséli el, hogy színpadi jelenlétével szinte letaglózza a nézőket. A novella összes szereplőjét megannyi báb, maszk mögé rejtőzve egy személyben kelti életre, Mikszáth egyik legmélyebben elgondolkodtató művében. A misztikus történet a főszereplő, Kupolyi József figuráján keresztül világít rá, hogy mennyire megdöbbentő is az a hétköznapi életben, ha valaki a templomban hirdetett erkölcsi értékrend szerint képes élni és cselekedni.
Az előadást 14 éves kortól ajánljuk.
Belépőjegy ára: 3300 Ft, elővételben 2800 Ft

 

március 27. vasárnap 10.30
A KIS BOSZORKÁNY
A szegedi Kövér Béla Bábszínház vendégelőadása
A szegedi Boszorkánysziget egy boszorkánylegendáktól átitatott helye Szeged városának. Varázslatokkal teli mesénkben itt tartják minden évben a boszorkányok a Boszorkányszombatot, nagy tánccal, mulatsággal. És ide vágyik főhősünk, a 127 éves kis boszorkány is…
A családi előadást 4 éves kortól ajánljuk.
Belépőjegy ára: 1200 Ft